Țigările electronice mai puțin dăunătoare sănătății

0
1366
Plămânul de Popcorn
Plămânul de Popcorn

Țigările electronice mai puțin dăunătoare sănătății?

Țigările electronice sunt deseori considerate o alternativă mai puțin dăunătoare sănătății decât cele tradiționale. Un nou studiu efectuat de Harvard School of Public Health arată că aceste țigări electronice supun fumătorii unui alt fel de risc.
Conform studiului, 75% din țigările electronice aromate împreună cu rezervele lor conțin DIACETIL, “o substanță chimică aromată care este în strânsă legătură cu afectiuni respiratorii severe” cum ar fi boala incurabilă numită “plămânul de popcorn”.
Cercetătorii de la Harvard spun că boală ireversibilă a plămânilor, numită bronșiolită obliterantă, a fost denumită popular “plămânul de popcorn” pentru ca a apărut pentru prima dată la muncitorii care inhalau aroma artificială de unt în fabricile de popcorn.
În ciuda numelui, boala nu are nimic savuros. Plămânul de popcorn este o boală respiratorie ireversibilă ce cauzează “cicatrici in micii saci de aer din plămâni care duc la tuse excesivă și care îngreunează respirația”.

Autorul studiului, Joseph Allen, împreună cu echipa lui au analizat 51 de arome diferite ale țigărilor electronice. S-au gasit cel puțin 1 din cele 3 toxine de top– diacetil, acetoină și pentanedionă – în 47 dintre ele. Mai mult, “în peste 39 de arome ale țigărilor electronice, doza de diacetil a depășit cantitatea ce putea fi depistată în laborator”.
“Diacetilul și alte substanțe chimice aromatice sunt folosite în foarte multe arome artificiale precum popcorn cu gust de unt, aromele de fructe, de alcool dar și aroma de bomboane” a spus Allen, asistent la Harvard.
El consideră că acest aspect este foarte supărător pentru că aroma de fructe a țigărilor electronice atrage foarte mulți tineri.
Pentru că țigările electronice sunt, relativ, o noua tehnologie, co-autorii studiului David Christiani și Elkan Blout, atenționează ca boala Plămânului de popcorn poate fi vârful icebergului când vine vorba de pericolele care îi pândesc pe utilizatorii de țigări:
“Deoarece marea parte din grijă, din punct de vedere al sănătății privind țigările electronice, s-a concentrat asupra nicotinei, sunt foarte multe lucruri pe care nu le știm despre țigările electronice. Mai mult, față de conținutul variat de substanțe care dau dependență, țigările electronice conțin și alte substanțe chimice cancerigene cum este formaldehida, și cum studiul nostru arată, substanțe chimice aromatice care pot cauza boli ale plămânilor.”

VIADavidWolfe
SURSĂidealist4ever.com
DISTRIBUIȚI
Salut! Eu sunt Dan :) Sunt pasionat de bucătăria raw vegană şi vegană, iubesc câinii şi plimbările cu maşina. Din dorinţa de a împărtăşi şi cu tine beneficiile stilului de viaţă vegan am înfiinţat OrganicAvenue.ro. Aceste beneficii se răsfrâng asupra ta dar şi asupra celor apropriaţi ţie, a naturii şi animalelor, indiferent de specie. Sper din toată inima că informaţiile pe care le împart cu tine, prin intermediul OrganicAvenue.ro, să te ajute în schimbarea pe care ţi-o doreşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ