Paste integrale cu ciuperci și smântână vegană – rețetă de post

0
916
Paste integrale cu ciuperci și smântână vegană - rețetă de post.
Paste integrale cu ciuperci și smântână vegană - rețetă de post.

Paste integrale cu ciuperci și smântână vegană – rețetă de post.

Cui nu-i plac pastele, mai ales dacă sunt cu smântână? Personal aș mânca zilnic câte-o porție zdravănă. Hai să vezi ce rețetă simplă de paste integrale cu ciuperci și smântână vegană – rețetă de post am născocit. Se prepara rapid, se consumă fulger.

Ingrediente paste:

  • 250 g paste integrale;
  • 4 cepe medii;
  • 250 g ciuperci;
  • 1 căpățână de usturoi;
  • 50 g măsline Kalamata în saramură, tăiate;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 50 ml apă;
  • Sare de Himalaya;
  • 1-2 legături pătrunjel;

Ingrediente smântână vegană:

  • 2 linguri de tapioca;
  • 1 linguriță drojdie inactivă;
  • 4-5 căței de usturoi;
  • Zeama de la o jumătate de lămâie;
  • 100 g caju crud;
  • 200 ml apă fierbinte.

Paste integrale cu ciuperci și smântână vegană – rețetă de post: Mod de preparare

Pune pastele la fiert în apa clocotită și adaugă puțină sare. Cât timp fierb pastele pregatești legumele.  Taie ceapa ca pentru mâncare, ciupercile feliuțe, pătrunjelul cât mai mărunt și usturoiul la fel. Nu uita să mai amesteci pastele din când în când să nu se lipească. După ce au fiert 5-8 minute lasă-le în apa în care au fiert pentru înca 10 minute cu focul oprit și acoperite. Scurge-le și clătește-le în 2-3 ape reci apoi lasă-le pentru încă 10 minute în apă rece.

Într-o tigaie mare pune o lingură de ulei de măsline, un vârf de sare de Himalaya și ceapa tocată. Călește putin ceapa. Când ceapa devine sticloasă pune ciupercile și măslinele. Se lasă la foc mic și se amestecă usor până se călesc ciupercile. Când ciupercile sunt gata oprim focul si punem usturoiul.

Acum pregatim smântâna vegană.

Într-un blender de mare viteză (eu folosesc VITAMIX), aruncă 100 g de caju, 4-5 căței de usturoi, zeama de la o jumătate de lămâie, o lingură de tapioca (trebuie să fie pulbere – dacă este sub formă de perle atunci le poți măcina ), o linguriță de drojdie inactivă, un vârf de cuțit de sare de Himalaya și 200 ml de apa fierbinte. Mixează bine pentru aproximativ 40-60 de secunde. Dacă nu ai un blender de mare viteză, îți recomand să înmoi alunele caju peste noapte dar smântâna vegană nu va avea, totuși, o textură mătăsoasă. Asta nu înseamnă că nu poți încerca!

Înapoi la tigaia cu ciuperci și ceapă. Pune-o pe foc și așteaptă să fiarbă. Cum a început să fiarbă adaugă sosul din blender si patrunjelul tocat. Amestecă în continuu. Vei observa că sosul  începe să se îngroașă. În funcție de cum vrei să aibă consistența fierbe-o mai mult sau mai puțin. Dacă o fierbi 1-2 minute vei obține un sos mai gros ca de mozzarella iar dacă o fierbi mai putin (circa 30 de secunde) vei obține un sos ca de smântână.

Sunt sigur că această rețetă de paste integrale cu smântână vegană o să devină una din favoritele tale. Te provoc să postezi rețeta făcută de tine.

Pofta buna! 😉

 

DISTRIBUIȚI
Salut! Eu sunt Dan :) Sunt pasionat de bucătăria raw vegană şi vegană, iubesc câinii şi plimbările cu maşina. Din dorinţa de a împărtăşi şi cu tine beneficiile stilului de viaţă vegan am înfiinţat OrganicAvenue.ro. Aceste beneficii se răsfrâng asupra ta dar şi asupra celor apropriaţi ţie, a naturii şi animalelor, indiferent de specie. Sper din toată inima că informaţiile pe care le împart cu tine, prin intermediul OrganicAvenue.ro, să te ajute în schimbarea pe care ţi-o doreşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ