Lapte de migdale făcut în casă

2
1210
Lapte de migdale făcut în casă
Lapte de migdale făcut în casă

Lapte de migdale făcut în casă

Pentru a prepara acasă lapte de migdale, avem nevoie de:

  • un blender – unul de putere mare este preferat
  • migdale
  • apă

Pentru că migdalele, ca și restul semințelor, conțin inhibatori de enzime care nu sunt tocmai agreați de pancreas, dar și pentru a ajuta blenderul, trebuiesc înmuiate în apă cel puțin 8 ore.  1 litru de lapte de migdale necesită aproximativ 20-25 de migdale hidratate dar ținând cont de gustul fiecăruia, cantitatea de migdale adăugată la 1 litru de apă poate fi mai mare sau mai mică.

Cum procedam

În cana blenderului se pune 1 litru de apă, se adaugă cantitatea de migdale hidratate pe care o dorim și se pornește aparatul. În funcție de puterea aparatulu depinde timpul de blenduire.  Laptele este gata atunci când se obține un lichid spumos, iar migdalale au fost tocate extrem de fin. Laptele obținut se strecoară prin tifon dacă dorim un lichid cât mai limpede. Pulpa rezultată poate fi folosită la dulciuri sau alte rețete. Spre deosebire de laptele de migdale din comerț, laptele de migdale făcut în casă nu conține zahăr, sare sau alți agenți de prezervare.

DISTRIBUIȚI
Salut! Eu sunt Dan :) Sunt pasionat de bucătăria raw vegană şi vegană, iubesc câinii şi plimbările cu maşina. Din dorinţa de a împărtăşi şi cu tine beneficiile stilului de viaţă vegan am înfiinţat OrganicAvenue.ro. Aceste beneficii se răsfrâng asupra ta dar şi asupra celor apropriaţi ţie, a naturii şi animalelor, indiferent de specie. Sper din toată inima că informaţiile pe care le împart cu tine, prin intermediul OrganicAvenue.ro, să te ajute în schimbarea pe care ţi-o doreşti.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ