Diferența dintre vegetarian, vegan și raw vegan

0
836
Stil de viata raw vegan
Stil de viata raw vegan

Diferența dintre vegetarian, vegan și raw vegan

Mulți cred că termenul de vegetarian este sinonim cu cel de vegan dar nu este așa. La fel de mulți confundă veganismul cu raw veganismul. Sa le luam pe rând.

Vegetarianismul descrie o dietă

Vegetarianismul a fost și este practicat de multe persoane pe întreg globul, de foarte mult timp. Unii cred ca a fi vegetarian este calea cea mai simplă spre o viață sănătoasă, alții o fac din motive religioase iar alții din motive etice. Dacă o luam cât mai simplu acest cuvânt descrie hrana pe care adepții săi o consumă. O parte dintre cei care țin această dietă, au deviat însă puțin de la original și au inventat alte ramuri ca ovo-vegetarinismul (în afara produselor vegetale se consumă și ouă), lacto-vegetarianismul (în afara produselor vegetale se consumă și produse lactate) și ovo-lacto-vegetearianismul care în afara produselor vegetale consumul este și de ouă și de produse lactate. Alimentele de bază în dieta vegetariană sunt cele de origine vegetală, în starea lor naturală sau procesate.

Veganismul este un stil de viață

Veganismul, în sensul strict al cuvântului, este mai mult decât o dietă, este un stil de viață. Cei care practică veganismul nu consumă nici un fel de produs de origine animală. Cei mai mulți dintre ei nu consumă nici măcar miere sau alte produse apicole.

Reteta vegana musaca cu nuci
Reteta vegana musaca cu nuci

Caracteristica acestui stil de viață include și ocolirea produselor derivate de la animale cum sunt articolele din piele, blănuri naturale, lână, mătase, etc. De asemenea nu folosesc produse cosmetice sau medicamente testate pe animale. Deși mulți adopta acest stil de viață pentru ca este la modă sau din motive de sănătate, foarte mulți practicanți ai veganismului devin activiști în lupta pentru drepturile animalelor, indiferent de speciile lor. Principiul lor de baza este să nu facă rău nici unei ființe vii.

Principala diferență între vegani și oricare alt tip de vegetarieni este alegerea lor de a nu mânca, de a nu folosi absolut nimic din ce provine de la un animal. Și vegetarianul dar și veganul consumă hrană vegetală crudă sau gătită termic.

Raw veganismul ca și veganismul este un stil de viață

La fel ca și cei care practică veganismul, susținătorii raw veganismului sau a bucătăriei fără foc consumă alimente strict de origine vegetală în stare crudă. Totuși, alimentele se pot încălzi dar nu la o temperatură mai mare de 42 de grade Celsius. Adepții acestui stil de viață au aratat, prin studii de cercetare, că vegetalele preparate termic la peste 42 de grade Celsius sunt liptsite în totalitate de enzime, iar multe dintre vitamine și nutrienți sunt compromise.

Alimentele de bază sunt verdețurile, fructele și legumele (proaspete sau uscate), leguminoasele, lăstarii, condimentele, nucile și semințele. Raw veganii susțin cu tărie ca prin consumul de crudități  corpul beneficiază de un aport mare de nutrienți, vitamine, minerale, fibre, antioxidanți etc, fapt ce duce la o stare de sănătate optima, un sistem imunitar puternic, o piele mai stralucitoare și la o minte mai limpede.

Adepții veganismului și raw veganismului cred cu tărie că acest stil de viață este în armonie cu natura și legile ei. Ei sunt cei mai mari susținători ai drepturilor animalelor și protejarea mediului înconjurător.

SURSE:

www.vegansociety.com

www.adaptt.com

www.living-foods.com/articles/enzymes.html

“Enzyme nutrition” – Dr. Eduard Howell

DISTRIBUIȚI
Salut! Eu sunt Dan :) Sunt pasionat de bucătăria raw vegană şi vegană, iubesc câinii şi plimbările cu maşina. Din dorinţa de a împărtăşi şi cu tine beneficiile stilului de viaţă vegan am înfiinţat OrganicAvenue.ro. Aceste beneficii se răsfrâng asupra ta dar şi asupra celor apropriaţi ţie, a naturii şi animalelor, indiferent de specie. Sper din toată inima că informaţiile pe care le împart cu tine, prin intermediul OrganicAvenue.ro, să te ajute în schimbarea pe care ţi-o doreşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ