Cât de mult durează un antrenament

0
1189
Exerciții anaerobe
Exerciții anaerobe

Cât de mult durează un antrenament

Îmi amintesc că atunci când practicam arte marțiale, durata medie a antrenamentelor era de 100-120 de minute, 6 zile pe săptămână. Când mi-am descoperit o noua pasiune și anume culturismul, durata medie a unui antrenament a scăzut însă la 40-50 de minute 4-5 zile pe săptămână.

Este o mare diferență între cele două tipuri de activități fizice de mai sus. Dacă prima este o activitate de tip aerobic, în care corpul este oxigenat foarte bine iar principalul scop este de a îmbunătăți rezistența la efort prelungit, elasticitatea, nivelul de energie, etc. A doua este o activitate de tip anaerobic care are ca scop principal creșterea masei musculare și se desfășoara la o intensitate crescută într-un timp scurt.

Legendarul antrenor de forță Charles Poliquin spune, atât din propria experiență cât și citând numeroase studii, că un antrenament anaerob trebuie să dureze mai puțin de 45 de minute. Mulți începători care sunt foarte entuziasmați fac din start aceasta greseala și petrec mai mult de 60 de minute făcând efort anaerob. După acest timp, nivelul cortizolului (hormonul de stres) din corp crește aducând corpul într-o stare generală de stres care nu este bună pentru arderea grasimilor sau pentru creșterea masei musculare.

Antrenorul personal de renume mondial Tony Horton a pus la punct serii de exerciții fizice compactate în ședințe de câte 30 de minute care, exact ca intr-un joc lego, pot fi îmbinate atât pentru a avea rezultate în arderea grăsimilor dar și în creșterea masei musculare. Desigur, exercițiile fizice dau roade doar împreună cu un stil de viață sănătos.

Doctorul Joe Fuhrman, specialist în nutritie, autorul cărții “Mănâncă pentru a trăi”, împreună cu mulți alți medici din diverse ramuri ale medicinei, recomandă cel puțin 30 de minute de activitate fizică zilnic. În concluzie este bine să facem sport cel puțin jumătate de oră zilnic, ideal dimineața.

Care este activitatea ta fizică preferată?

SURSE:

Mănâncă pentru a trăi de Dr. Joel Fuhrman

http://tonyhortonlife.com/

http://www.poliquingroup.com/

DISTRIBUIȚI
Salut! Eu sunt Dan :) Sunt pasionat de bucătăria raw vegană şi vegană, iubesc câinii şi plimbările cu maşina. Din dorinţa de a împărtăşi şi cu tine beneficiile stilului de viaţă vegan am înfiinţat OrganicAvenue.ro. Aceste beneficii se răsfrâng asupra ta dar şi asupra celor apropriaţi ţie, a naturii şi animalelor, indiferent de specie. Sper din toată inima că informaţiile pe care le împart cu tine, prin intermediul OrganicAvenue.ro, să te ajute în schimbarea pe care ţi-o doreşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ