Căpșunile – aliatul perfect împotriva alergiilor de primavară

0
1070
Capsuni
Capsuni

Căpșunile – aliatul perfect împotriva alergiilor de primavară

Înghețata sau plăcinta cu căpșuni, smoothie-ul sau dulceața de căpțuni sunt doar câteva din bunătățile pe care le poți prepara din aceste fructe parfumate și extrem de sănătoase. Totuși este bine să le consumăm crude ca să ne bucurăm de numeroasele beneficii pe care căpșunile ni le oferă. Poate nu știai dar căpșunile sunt fructele perfecte ce pot lupta împotriva alergiilor de primavară sau vară.

Căpșunile sunt bogate în FISETINA, un flavonoid care se găsește în plante, fructe, condimente, ierburi aromatice și ceaiuri. Flavonoizii ajută în combaterea infecțiilor și a bolilor prin sprijinul pe care îl acordă sistemului imunitar. O deficiență de flavonoizi poate duce la o funcționare anormală a sistemului imunitar, permițând formarea alergiilor și a altor boli inflamatorii.

Cum lucrează FISETINA?

Aceasta este un antioxidant și anti-inflamator minunat care joacă un rol important în menținerea sistemului imunitar la o cotă maximă. Ajută la menținerea funcțiilor celulelor când acestea se află în proces de oxidare și sprijină sănătatea celulelor T. Cercetătorii de la Salk Institute of Biological Studies au descoperit că fisetina sporește cantitatea de antioxidant din corp numit GLUTATION. Acest antioxidant protejează celulele T de a fi afectate sau distruse.

Ce are de a face FISETINA cu alergiile?

Celulele T trimit mesaje în corp pentru a provoca un răspuns al sistemului imunitar în timpul unei reacții alergice. De asemenea, celulele T limitează inflamația corpului ca și raspuns la alergii. Când acestea nu funcționeaza corect, sistemul imunitar devine slăbit iar acest lucru duce la hipersensivitate și răspunsuri nedorite din parte sistemului imunitar.

Un studiu efectuat la National Yang-Ming University of Taiwan a demonstrat că fisetina poate limita reacțiile alergice ale astmului în ceea ce privește inflamarea căilor respiratorii. Alt studiu efectuat la Salk Institute a arătat că fisetina poate reduce declinul funcțiilor cognitive asociat îmbătrânirii.

Este foarte important să cumpărăm căpșuni organice

Căpșunile sunt pe primul loc în lista celor mai contaminate fructe cu pesticide și alte chimicale nocive. Conform unui raport, 98% din căpșunile convenționale testate au conținut pesticide detectabile, în timp ce 40% dintre ele conțineau 10 sau mai multe pesticide foarte nocive.

Ghidul EWG al celor mai bogate în pesticide fructe și legume, pe care poți să-l descarci aici, te va ajuta și te va motiva să alegi întotdeauna organic când vine vorba de căpșuni. Cercetătorii de la Washington State University au descoperit că în comparație cu căpșunile convenționale, cele cultivate organic au un nivel mai crescut de vitamina C și de antioxidanți. Dacă vrei sa fii sigur că vei beneficia de cât mai mulți nutrienți din căpșuni, trebuie să le alegi pe cele organice. De asemenea, vezi aici importanța consumului de fructe și legume cultivate organic.

Amintește-ți că primavara și vara poti lupta cu alergiile ajutat de minunatele căpșuni. Te asigur că papilele tale gustative vor fi încântate.

VIADavid Wolfe
SURSĂEWG
DISTRIBUIȚI
Salut! Eu sunt Dan :) Sunt pasionat de bucătăria raw vegană şi vegană, iubesc câinii şi plimbările cu maşina. Din dorinţa de a împărtăşi şi cu tine beneficiile stilului de viaţă vegan am înfiinţat OrganicAvenue.ro. Aceste beneficii se răsfrâng asupra ta dar şi asupra celor apropriaţi ţie, a naturii şi animalelor, indiferent de specie. Sper din toată inima că informaţiile pe care le împart cu tine, prin intermediul OrganicAvenue.ro, să te ajute în schimbarea pe care ţi-o doreşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ