Burgeri vegani din linte

0
873
Burgeri vegani din linte
Burgeri vegani din linte

Burgeri vegani din linte

Dacă îți plac burgerii sau chiftelele dar vrei alternativa sănătoasă și etică, atunci te invit la burgeri vegani din linte. Rețeta este una destul de simplă și ușor de făcut. Acești burgeri vegani din linte sunt copți la cuptor fără ulei, abundă în fibre solubile și insolubile, vitamine, minerale, proteine de cea mai bună calitate, carbohidrați complecși iar ca bonus te ajută să slăbești. Sunt săraci în calorii și foarte sățioși. Merg foarte bine cu pâine de grâu întreg, salată verde, castravete, ardei gras și roșie.

Pentru a prepara burgeri vegani din linte ai nevoie de:

  • 150 grame linte roșie;
  • 150 grame linte verde;
  • 3-4 cepe măricele;
  • 3-4 morcovi potriviti;
  • 1-2 legături pătrunjel – de preferat din acela mic de la țărani care este foarte parfumat;
  • 6-8 căței de usturoi;
  • 1 ardei roșu mare și gras;
  • 6-8 linguri făină de ovăz;
  • 3-4 linguri făină de in;
  • 1-2 lingurițe de turmeric;
  • 1 linguriță de cumin;
  • 2-3 lingurițe de busuioc;
  • Sare de Himalaya după gust.
compoziție-burgeri-vegani-din-linte
compoziție-burgeri-vegani-din-linte

Lintea se spală în 2-3 ape și se pune la înmuiat peste noapte. Înainte să o toci bine în robotul de bucătărie cu lama S, spală lintea din nou și scurge-o de apă cu o sită. După ce lintea s-a tocat bine, bine, răstoarn-o într-un castron. În același robot cu lamă S toacă ceapa, ardeiul și usturoiul. Adaugă peste lintea tocată din castron, ceapa, ardeiul și usturoiul pe care tocmai le-ai tocat. Începe să miroasă bestial, nu? Morcovul trebuie dat pe răzătoarea mică și hop cu el în castron peste restul de ingrediente. Toacă cât de mărunt poți tu, pătrunjelul și adaugă-l în castron. Dacă nu ai făină de ovăz, folosește râșnița specială a robotului de bucătărie și macină niște fulgi de ovăz. La fel și cu inul. Adaugă turmericul, cuminul, busuiocul, făina de in și de ovăz și ceva sare de Himalaya in compoziție. Amestecă bine cu mâna pentru a-ți da seama de textură. Trebuie să fie ușor nisipoasă. Dacă mai ai nevoie, mai adaugă puțină făină de ovăz care are rolul de a închega. Gustă. Mai adaugă sare și piper dacă vrei. Este foarte bună de consumat și așa.

Încinge cuptorul, folosește foile de copt în tavă și fă burgerii vegani din linte exact după placul tău. Ai grijă să fie grosuți totuși, nu foarte plați. Coace-i bine pe ambele părți. Sunt gata în aproximativ 40 de minute la cuptor. Îi poți și prăji în ulei de măsline. Trebuie să încingi tigaia bine, adaugi o lingură de ulei de măsline și apoi așezi cu grijă burgerii vegani din linte. Dezavantajul la prăjit este că burgerii  absorb  uleiul și devin cam grași. Dar merg foarte bine cu ceva murături.

Burgeri-vegani-din-linte-în-tavă
Burgeri-vegani-din-linte-în-tavă

Un pont al soției a fost să adaug o linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu puțină lămâie pentru a menține burgerii vegani din linte mult mai fragezi și mai pufoși. Am mai adăugat, doar ca să experimentez, o legătură de ceapă verde și o mână zdravănă de spanac de la țărani. Sunt sigur că o să-i înfuleci pe nerăsuflate. După ce-i scoți de la cuptor îți recomand să-i ții acoperiți pentru a rămâne fragezi. A doua zi, dacă-ți mai rămân or să fie și mai buni.

Îți doresc poftă bună și te provoc să experimentezi și tu această rețetă sau chiar să vii cu îmbunătățiri.

Senviș cu burger vegan din linte
Senviș cu burger vegan din linte
DISTRIBUIȚI
Salut! Eu sunt Dan :) Sunt pasionat de bucătăria raw vegană şi vegană, iubesc câinii şi plimbările cu maşina. Din dorinţa de a împărtăşi şi cu tine beneficiile stilului de viaţă vegan am înfiinţat OrganicAvenue.ro. Aceste beneficii se răsfrâng asupra ta dar şi asupra celor apropriaţi ţie, a naturii şi animalelor, indiferent de specie. Sper din toată inima că informaţiile pe care le împart cu tine, prin intermediul OrganicAvenue.ro, să te ajute în schimbarea pe care ţi-o doreşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ