Beneficiile verdețurilor

0
2021
Verdețuri
Verdețuri

Beneficiile verdețurilor

Bogate în clorofilă, verdețurile conțin antioxidanți puternici, grăbesc procesul de vindecare, elimină mirosurile neplăcute și ajută la ținerea sub control a senzației de foame. De asemenea, cantitatea impresionantă de fier care se găsește în verdețuri ajută la o mai bună oxigenare a țesuturilor. Majoritatea semenilor noștri se gândesc doar la verdețurile aromate atunci când vine vorba de verdețuri, însă acest termen este folosit pentru orice frunză comestibilă. Mai mult, există o varietate de plante ale căror frunze sunt comestibile dar care sunt considerate buruieni și din acest motiv sunt distruse.

Consumul regulat de verdețuri cum ar fi spanacul, broccoli, varza de bruxell, iarba grasă, frunze de pătrunjel, păpădie, susai, pătlagină, leurda, ștevie, urzici, știr, frunze de morcov, frunze de sfeclă roșie, frunze de dovleci, etc., te vor ajuta sa ai un ten curat și radiant. De asemenea, verdețurile sunt foarte bogate în proteine de o calitate net superioară celor de origine animală și nu conțin colesterol. O comparație între 100 de calorii care provin de la carnea de vită și 100 de calorii care provin de la spanac, ne arată că spanacul are 12 grame de proteină, iar carnea de vită doar 10. Diferența este că pe lângă cele 10 grame de proteină, carnea de vită conține și colesterol rău.

De asemenea, verdețurile conțin foarte puțini carbohidrați, sunt sărace în calorii, nu conțin colesterol, au un index glicemic scăzut, dar sunt foarte bogate în carotinoizi, acid folic și vitaminele A, B, C, K, E, magneziu și fibre. Din aceste motive verdețurile sunt hrana ideală dacă ai probleme cu greutatea și vrei să slăbești cu adevărat sănătos. Datorită conținutului mare de acid folic și carotinoizi, verdețurile joacă un rol foarte important în prevenirea cancerului și a bolilor de inimă. Studiile au arătat că 2-3 porții de verdețuri pe săptămână pot ajuta la scăderea riscului de apariție al cancerului.

„Principala problemă a bolii Alzheimer și a demenței este declinul abilității cognitive. Un consum mai mare de verdețuri ar putea fi o soluție foarte simplă, disponibilă și non-invazivă pentru protejarea creierului împotriva demenței și bolii Alzheimer.” spune Martha Clare Morris, liderul echipei de cercetare de la Rush University Medical Center. În urma studiului s-a demonstrat că vitamina K prezentă mai ales în verdețuri ajută creierul să rămână sănătos.

Verdețurile joacă un rol foarte important și in prevenirea osteoporozei prin cantitatea mare de vitamina K pe care o conțin. Conform studiilor una sau mai multe porții de verdețuri pe zi au scăzut riscul fracturilor de șold la femei cu peste 30%.

Specialiștii în nutriție recomandă consumul a doua porții de verdețuri pe zi pentru a ne menține sănătoși. Așadar, dacă este cât mai verde, frunza proaspătă, comestibilă și fără adaos de chimicale  este minunată pentru sănătate. Adaugă-ți acest tip de hrană în dieta ta zilnică – fierte, preparate la abur, coapte sau crude în salate, sucuri proaspete și smoothie-uri și vei avea un plus de nutrienți pentru care corpul îți va mulțumi.

SURSE:

http://www.marksdailyapple.com/why-you-should-eat-leafy-greens/#ixzz3nmhmA46p

http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/10-amazing-benefits-of-chlorophyll/

Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB). „Eating green leafy vegetables keeps mental abilities sharp.” ScienceDaily. ScienceDaily, 30 March 2015. 

http://www.ars.usda.gov/News/docs.htm?docid=23199

http://ajcn.nutrition.org/content/69/1/74.long

http://www.vegetarian-nutrition.info/updates/benefits-of-green-leafy-vegetables.php

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI
Salut! Eu sunt Dan :) Sunt pasionat de bucătăria raw vegană şi vegană, iubesc câinii şi plimbările cu maşina. Din dorinţa de a împărtăşi şi cu tine beneficiile stilului de viaţă vegan am înfiinţat OrganicAvenue.ro. Aceste beneficii se răsfrâng asupra ta dar şi asupra celor apropriaţi ţie, a naturii şi animalelor, indiferent de specie. Sper din toată inima că informaţiile pe care le împart cu tine, prin intermediul OrganicAvenue.ro, să te ajute în schimbarea pe care ţi-o doreşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ