Apa cu lămâie

0
1562
Apa cu lămâie
Apa cu lămâie

Apa cu lămâie

Un remediu naturist pentru numeroase afecțiuni este apa cu lămâie. Ajută la digestie și la pierderea în greutate, curăță tenul făcându-l mai strălucitor și este incredibil de ieftin și ușor de preparat. Ca să nu mai spunem că abundă în vitamina C, potasiu, magneziu și cupru. Sucul proaspăt stors de la două lămâi medii conține aproximativ 150% din necesarul zilnic de vitamina C.

Iată câteva din beneficiile apei cu lămâie

 1. Ajută digestia și detoxifica organismul

Datorită structurii sale atomice similare cu a sucului digestiv, cel de lămâie păcălește ficatul să producă bilă, care ajută la circulația hranei în corp. De asemenea, apa cu lămâie ameliorează stomacul deranjat și alină indigestia. Acizii prezenți în sucul de lămâie încurajează corpul să proceseze alimentele sănătoase mai încet. Acest lucru face ca nivelul de insulină să rămână mereu stabil și să absorbi mai mulți nutrienți din hrană. Mai mulți nutrienți absorbiți scad șansele de balonare. Apa cu lămâie ajută la îmbunătățirea funcției enzimelor din corp și la eliminarea toxinelor. Este un diuretic slab dar te poate face să folosești baia mult mai des. Prin acest lucru ajuți tractul urinar să elimine toxinele. Toate acestea ajuăa corpul și pielea să se detoxifieze.

 2. Mărește nivelul de vitamina C

Este foarte important să obținem destulă vitamina C din hrana și lichidele pe care le consumăm. Din fericire, apa cu lămâie abundă în vitamina C. Această vitamină esențială stimulează producția de celule albe din sânge, care joacă un rol vital în operarea sistemului imunitar. Acționeaza și ca antioxidant, protejând celule de distrugere prin oxidare. Mai mult, o doză zilnică de vitamina C ține răcelile și gripa la distanță. O cană de apă de 400 de ml amestecată cu sucul de la 1-2 lămâi, băută dimineața pe stomacul gol, face minuni.

 3. Reintinerește pielea și vindecă corpul

Lămâi
Lămâi

Antioxidanții prezenți în apa cu lămâie luptă cu radicalii liberi, oferind pielii tale un aspect luminos și proaspăt. Un aport normal de vitamina C ajută corpul să producă suficient colagen, acesta fiind esențial pentru netezirea liniilor feței. Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a arătat că un consum regulat de vitamina C a ajutat pielea să arate mai tânără și cu mai puține riduri.

 4. Ajută la slăbit

Fă-ți un obicei din a bea dimineața, pe stomacul gol, o cană de apă cu lămâie. Acest lucru te va ajuta să scapi de kilogramale nedorite mult mai ușor. Lămâile conțin pectină. Aceasta este o fibră specifică fructelor care te va face să te simți plin pentru o mai mare perioadă de timp. Senzația de sațietate pe termen lung te va face să mănânci mai puțin. De asemenea, apa cu lămâie te va ajuta să rămâi hidratat și fericit. Chiar și cea mai ușoara forma de deshidratare poate duce la dureri de cap, oboseală și proastă dispoziție.

 5. Îmbunătățește buna dispoziție și nivelul de energie

O cană de apă cu lămâie, dimineața pe stomacul gol este mai bună, mai energizantă și mai sănătoasă decât o cafea. Corpul tău își ia energia din atomii și molecule care alcătuiesc hrana. Când ionii încărcați negativ, ca cei din lămâie, intra în tractul digestiv, rezultă o creștere a nivelului de energie în mod natural. De asemenea, s-a descoperit că doar mirosul de lămâie ajută la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării de bine.

 Bine de știut despre lămâie

  • Până în secolul al X-lea, lămâile erau folosite doar ca plante decorative. În secolul al XI-lea, cruciații au adus lămâiul în Europa. Astăzi, cei mai mari producători de lămâi sunt Grecia, Italia, Spania, Turcia și SUA;
  • Împrospătează mirosul din bucătărie în mod natural. Folosește sucul proaspăt stors de la o lămâie pentru a curăța chiuveta de calcar. Amestecă sucul de lămâie cu apă și șterge blaturile pentru un miros proaspăt în bucătărie;
  • Amestecul de ulei esențial de lămăie, bicarbonat de sodiu și ulei de cocos este foarte bun pentru dinți și ajută la curățarea și albirea lor în mod natural.

Ești pregătit să adopți un nou obicei sănătos? Uite câteva ponturi despre cum să alegi și să păstrezi lămâile:

  • Când cumperi lămâi, ai grija să fie complet galbene, fără pete verzi. Cele cu coaja subțire sunt mai zemoase. Nu cumpara lămâile mari și foarte tari sau pe cele foarte moi – au foarte puțin suc;
  • Lămâile se păstrează cel mai bine în sertarul de legume al frigiderului fără să le ții în pungi de plastic;
  • Când prepari apa cu lămâie dimineața, ai grijă ca apa să fie la temperatura camerei sau chiar puțin călduță;
  • După ce ai băut apa cu lămâie dimineața, pe stomacul gol, nu mai consuma nimic pentru următoarele 30 de minute. Folosește timpul acesta pentru înviorarea de dimineață și pentru prepararea unui mic dejun sănătos.

SURSE:

http://draxe.com/benefits-of-lemon-water/

http://www.davidwolfe.com/20-incredible-things-that-happen-when-adding-warm-lemon-water-to-your-morning-routine/

DISTRIBUIȚI
Salut! Eu sunt Dan :) Sunt pasionat de bucătăria raw vegană şi vegană, iubesc câinii şi plimbările cu maşina. Din dorinţa de a împărtăşi şi cu tine beneficiile stilului de viaţă vegan am înfiinţat OrganicAvenue.ro. Aceste beneficii se răsfrâng asupra ta dar şi asupra celor apropriaţi ţie, a naturii şi animalelor, indiferent de specie. Sper din toată inima că informaţiile pe care le împart cu tine, prin intermediul OrganicAvenue.ro, să te ajute în schimbarea pe care ţi-o doreşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ